محل تبلیغات شما

اسماعیل باقری/ پژوهشگر مسائل آسیای میانه/  جنایات هولناک هند در شهر دهلی نو علیه مسلمانان و کشتار فجیح آنان، تخریب خانه، پاساژ، مغازه و مساجد توسط هندو‌های افراطی، موضوعی نیست که بتوان بدان بی توجه بود. حمله هندوهای تندرو به مسلمانان زمانی تشدبد شد که دولت هند به نخست وزیری نارندرا مودی، قانون ضدمسلمان در هند موسوم به CAA را تصویب کرد که به موجب آن به جز مسلمانان، همه اقوام و مذاهب می توانند تبعیت هندی دریافت کنند و عملا حقوق حقه مسلمانان در این کشور نادیده گرفته می شد. در این خصوص باید به چند نکته اشاره کرد:
اول اینکه هند و فشار هندوهای افراطی بر علیه مسلمانان، پیشینه ای دیرینه دارد و موضوع تازه ای نیست، اما قانون تابعیت هندی به غیرمسلمانان، مشکلات مسلمانان را بیش از گذشته کرده است. بویژه برای مسلمانان ایالت بنگال که از سال ۱۹۴۷ تابعیت آنها محل تردید بوده است. هند انها را بنگالی بخش بنگلادش فعلی بنگال بزرگ می داند و از پذیرش آنها به عنوان تبعه ی هندی‌ امتناع می کند. بنگالی های مسلمان هند دومین گروه قومی هستند که به آنها تبعیت هندی داده نمی شود. اعتراض مسلمانان هند نگرانی از قرار گرفتن در چنین وضعیتی است. اما حمله گروه های افراطی هندو مذهب به مسلمانان ریشه در تاریخ و استعمار انگلیس دارد که هند را بر اساس مذهب تجزیه کرد. دولت راستگرا بی.جی.پی و دولت مودی با شعار هند برای هندو ها بحران را دامن زده است. اما جمعیت نزدیک به ۲۰۰ ملیون مسلمان در هند را نمی تواند نادیده بگیرد. با این حال بنظر میرسد که این گونه حرکتها عمدتا اهداف پوپولیستی و ی دارد تا در انتخابات بعدی هم آرای لازم را جذب کند و هم نارندرا مودی نشان دهد که به نوعی به قول خود عمل کرده است.

نکته دوم در تحلیل برخورد مغرضانه و افراطی دولت نارندرا مودی علیه مسلمانان باید گفت که این مساله بی ارتباط به بحران کشمیر و اختلاقات گسترده اش با پاکستان نیست و ریشه موج خشونت هندوها علیه مسلمانان را باید در لغو خودمختاری کشمیر تحت کنترل هند جستجو کرد.

لازم به یادآوری است پس از افزایش تنشها میان هند و پاکستان در کشمیر، دهلی نو، طی هفت ماه گذشته ابتدا اختیارات ویژه کشمیر را فسخ کرد و سپس دادن تابعیت هندی به جز مسلمانان هند را در دستور کار قرار داد و حتی گفته می شود لغو تابعیت هندی مسلمانان این کشور نیز توسط حزب حاکم در دستور کار قرار دارد. [امیت شاه”، وزیر کشور هند روز پنجم جولای (۱۴ مرداد) به پارلمان این کشور اعلام کرد که نارندرا مودی” رییس جمهور هند، فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن ماده ۳۷۰ فسخ شود. بر اساس این ماده، کشمیر حق داشت قوانین خود را وضع کرده و  به استثنای امور خارجی، بر سایر امور  دفاعی و اطلاعاتی، آزادی کامل داشته باشد. ماده ۳۷۰ قانون اساسی هند به جامو و کشمیر، یگانه ایالت با اکثریت مسلمان این کشور، اختیارات ویژه داده بود، اما از این پس تمام مواد قانون اساسی هند بر ایالت جامو و کشمیر نیز قابل تنفیذ خواهد بود.]

نکته سومی که به نوعی در بالا اشاره شد اینست که نارندرا مودی و حزب بی.جی.پی در زمان مبارزات انتخاباتی وعده داده بودند که اگر به قدرت برسند قانون خودمختاری کشمیر را لغو خواهند کرد و به همین جهت آن را عملیاتی کرد. در واقع ریشه جنایات دولت افراطی هندی ها بر علیه مسلمانان را باید در لغو خودمختاری کشمیر و ماده ۳۷۰ قانون اساسی هند جستجو کرد. پس از آن بود که اختلافات بر سر مسجد بابری که حدود ۸۰ سال پیش در دادگاه به نفع مسلمانان حکم صادر شده بود، افزایش یافت.به همین جهت اقدامات تندروانه و یکجانبه هند در خصوص لغو خودمختاری کشمیر تحت کنترل هند باید مغایر قانون اعلام و محکوم می شد؛ بویژه که منازعه ی کشمیر در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده و پرونده آن همچنان باز می باشد.

نکته آخری که باید تاکید کرد این که وجود نزدیک به ۲۰۰ میلیون مسلمان در هند (که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد آن شیعیان می باشد) و نقض بند ۱، ۳ و ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر مبنی بر رعایت حقوق حقه اقلیت های قومی و مذهبی از طرف دولت هند، ایجاب می کند تا طبق بند ۱۶ ماده ۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (که قوای سه گانه جمهوری اسلامی را مم می‌کند ت خارجی کشور را براساس معیار‌های اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان تنظیم کند) از مسلمانان هند حمابت کند و از اقدامات جنایت کارانه دهلی نو شکایت کند. در همین راستا حضرت آیت‌الله ‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، کشتار مسلمانان هند را محکوم و اظهار کردند: قلب مسلمانان جهان از کشتار مسلمانان در هند جریحه دار است. دولت هند باید در مقابل هندوهای افراطی و احزاب طرفدار آنها بایستد و با توقف کشتار مسلمانان، از انزوای خود در جهان اسلام جلوگیری کند.”
پس از این اظهارات بود که رییس مجلس هند اعلام کرد که دولت هند از همه ظرفیت‌ها برای پایان دادن به درگیری‌ها استفاده کند؛ چراکه مسلمانان، بخشی از فرهنگ و جامعه هند هستند و در پیشبرد و توسعه این کشور نقش مهمی دارند.

پی نوشت:
بر بنیاد ماده ۳۷۰، شهروندان هند از سایر ایالت های این کشور حق خرید زمین یا خانه در جامو و کشمیر را نداشتند؛ اما با لغو این ماده، اکنون هندی ها از سایر ایالت ها می توانند در جامو و کشمیر ساکن شده و زمین یا منزل خریداری کرده و سرمایه گذاری کنند.
این تصمیم هند همچنان که پیش بینی می شد، پیامدهای منفی بر وضعیت مسلمانان داشت که این تصمیم می تواند ضربه سنگینی به همزیستی مسالمت آمیز بین مسلمانان و هندوها در هند وارد کند.

سايت تحليلي طنين، 6 مارس برابر با 24 اسفند 1398

http://tanincenter.com/

http://tanincenter.com/%d8%aa%d8%b1%d8%a7%da%98%d8%af%db%8c-%da%a9%d8%b4%d8%aa%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d8%b3%d9%84%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86-%d9%87%d9%86%d8%af/

کلاف سردرگم انتخابات افغانستان در سایه سیاست های آمریکا و تهدیدهای طالبان

سردرگمی برخورد امریکا با طالبان

انتشار پژوهش «راهکارهای رسانه ای برون مرزي برای بهره برداری از اشتراکات ایران و تاجیکستان برای توسعه

هند ,مسلمانان ,کشمیر ,کند ,کشور ,دولت ,در هند ,این کشور ,مسلمانان هند ,علیه مسلمانان ,خودمختاری کشمیر

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها